Verenigd Koninkrijk

Het onderwijssysteem in het Verenigd Koninkrijk

Portrait Of Smiling Female High School Students Wearing Uniform Outside College Building

Basisonderwijs

Het basisonderwijs in het Verenigd Koninkrijk begint op de leeftijd van 5 jaar en duurt tot ongeveer 11 jaar. Het curriculum omvat onderwerpen zoals Engels, wiskunde, wetenschap, geschiedenis, aardrijkskunde, kunst en lichamelijke opvoeding. Het basisonderwijs is gratis en verplicht voor alle kinderen in het VK.

Voortgezet onderwijs

Na het basisonderwijs kunnen studenten ervoor kiezen om door te gaan naar het voortgezet onderwijs, dat bestaat uit twee hoofdfasen: de middelbare school en het hoger voortgezet onderwijs. De middelbare school begint meestal op de leeftijd van 11 jaar en duurt tot ongeveer 16 jaar. Op de middelbare school studeren studenten voor General Certificate of Secondary Education (GCSE) examens, die hen voorbereiden op het hoger voortgezet onderwijs.

Hoger voortgezet onderwijs

Het hoger voortgezet onderwijs omvat twee jaar genaamd sixth form, waar studenten ervoor kiezen om vakken te volgen op een meer geavanceerd niveau, zoals A-levels (Advanced Level exams). Deze examens spelen een cruciale rol bij het behalen van toegang tot de universiteit.

Universitair onderwijs

Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om zijn prestigieuze universiteiten, zoals Oxford en Cambridge. Studenten solliciteren naar universiteiten met behulp van hun A-level resultaten en moeten een toelatingsexamen afleggen. Undergraduate-programma’s duren meestal drie jaar, terwijl sommige professionele cursussen, zoals geneeskunde, langer kunnen duren. Het universitair onderwijs in het VK is over het algemeen niet gratis en studenten moeten collegegeld betalen.

Vocational education

Het VK biedt ook vocational education aan, waar studenten zich kunnen specialiseren in praktische vaardigheden en beroepen, zoals techniek, zorg, catering en meer. Deze vorm van onderwijs is gericht op het voorbereiden van studenten op de arbeidsmarkt door middel van hands-on training.

Conclusie

Het onderwijssysteem in het Verenigd Koninkrijk biedt een breed scala aan mogelijkheden voor studenten van alle leeftijden. Van basisonderwijs tot universitair onderwijs en vocational education, het VK heeft een divers onderwijslandschap dat tegemoetkomt aan de verschillende behoeften en interesses van studenten.

Ratingpost

Dit is ook de UK