Noord-Ierland

Noord-Ierland: Steden en bezienswaardigheden

Bird's eye view of Crawfordsburn House overlooking Belfast Lough on the North Down coast

1. Belfast

Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en heeft een rijke historie. Bezoek het beroemde Titanic Belfast Museum, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van het beroemde schip. Maak een wandeling door de prachtige botanische tuinen en bewonder de imposante Belfast City Hall.

2. Derry

Derry, ook wel Londonderry genoemd, is een stad met een bewogen geschiedenis. Verken de middeleeuwse stadsmuren, die nog steeds intact zijn, en geniet van het uitzicht over de stad. Maak ook zeker een wandeling over de Peace Bridge en leer meer over het conflict en de vredesinitiatieven.

3. Giant’s Causeway

De Giant’s Causeway is een spectaculaire geologische formatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vind je duizenden basaltkolommen die lijken op reusachtige stenen trappen die de zee inlopen. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de indrukwekkende natuur.

4. Dark Hedges

De Dark Hedges is een betoverende laan met bomen die is gebruikt als filmlocatie in de populaire serie Game of Thrones. Het is een sprookjesachtige plek met indrukwekkende beukenbomen die een tunnel vormen. Neem je camera mee voor geweldige foto’s!

5. Carrick-a-Rede Rope Bridge

De Carrick-a-Rede Rope Bridge is een avontuurlijke attractie waar waaghalzen de uitdaging kunnen aangaan om over een wiebelige touwbrug te lopen die kliffen met elkaar verbindt. Het biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende kustlijn en de zee.

Ratingpost

Dit is ook de UK