Schotland

Schotse Eilanden: Prachtige Bestemmingen om te Ontdekken

Loch Coruisk, Isle of Skye, Scotland

Schotland staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, historische kastelen en rijke cultuur. Maar het zijn de Schotse eilanden die vaak de meeste aandacht krijgen. Deze eilanden zijn kleine stukjes paradijs, weg van het drukke stadsleven en bieden adembenemende natuurlijke schoonheid. Hieronder vind je enkele van de meest prachtige Schotse eilanden die zeker een bezoek waard zijn.

1. Isle of Skye
De Isle of Skye is een magische plek vol met betoverende landschappen. Van de indrukwekkende Cuillin-bergen tot de iconische Old Man of Storr, dit eiland biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van natuur en avontuur. Verken de sprookjesachtige Fairy Pools, breng een bezoek aan het imposante Dunvegan Castle en geniet van de rustige sfeer van dit betoverende eiland.

2. Orkneyeilanden
De Orkneyeilanden zijn een archeologische schat. Hier vind je neolithische staande stenen, zoals de beroemde Ring of Brodgar en de Stones of Stenness. Daarnaast is er ook Skara Brae, een goed bewaard gebleven neolithisch dorp dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Orkneyeilanden bieden ook prachtige stranden en een unieke flora en fauna. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de oude kathedraal van St. Magnus in Kirkwall.

3. Isle of Mull
De Isle of Mull is een paradijs voor natuurliefhebbers. Met zijn ruige kustlijn, gevarieerde flora en fauna en fascinerende geologie heeft dit eiland veel te bieden. Ga op zoek naar de majestueuze zeearend, verken de kleurrijke dorpjes Tobermory en Fionnphort, en geniet van de prachtige uitzichten vanaf de Ben More, de hoogste berg op het eiland.

4. Shetlandeilanden
De Shetlandeilanden zijn een afgelegen eilandengroep in het noorden van Schotland. Hier vind je spectaculaire kliffen, uitgestrekte stranden en een overvloed aan wilde dieren, waaronder zeehonden en papegaaiduikers. Maak een wandeling langs de beroemde klif bij Eshaness, verken de oude Vikingnederzetting Jarlshof en bewonder de traditionele Shetlandpony’s.

5. Isle of Arran
De Isle of Arran, ook wel “Schotland in het klein” genoemd, biedt een breed scala aan landschappen, van glooiende heuvels tot ruige bergen. Verken de prachtige kustlijn met zijn verborgen baaien, bezoek het indrukwekkende Brodick Castle en geniet van een wandeling naar de top van de Goatfell, de hoogste piek van het eiland.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, rust of culturele ontdekkingen, de Schotse eilanden hebben voor ieder wat wils. Plan je volgende reis naar deze prachtige bestemmingen en ontdek de ongerepte schoonheid van de Schotse natuur.

Ratingpost

Dit is ook de UK