Groot-Brittannië

Wales: Een Kijkje in de Keltische Cultuur

Celtic cross on a tomb

Introductie

Wales, gelegen in het westen van Groot-Brittannië, is een land dat doordrenkt is met Keltische cultuur en geschiedenis. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, oude kastelen en levendige festivals. Laten we eens een kijkje nemen in de rijke cultuur van Wales.

Geschiedenis

De geschiedenis van Wales gaat meer dan 2000 jaar terug. Het land werd bewoond door de Keltische stammen voordat de Romeinen in 48 na Christus arriveerden. Na de val van het Romeinse Rijk ontwikkelde Wales een eigen politieke en culturele identiteit. In de middeleeuwen werd Wales veroverd door de Engelsen, maar de Keltische cultuur bleef voortbestaan.

Tradities

Tradities spelen een belangrijke rol in het leven van de Welshe bevolking. De taal, Welsh genaamd, wordt nog steeds door een groot deel van de bevolking gesproken en er worden regelmatig muziek- en poëzie-evenementen georganiseerd. Daarnaast is het Eisteddfod festival een hoogtepunt van de traditionele Welshe cultuur, waarbij competitieve optredens in zang, dans en poëzie worden gehouden.

Culinair

De Welshe keuken heeft zijn eigen unieke gerechten. Laverbread, een gerecht gemaakt van gekookte zeewier, en Welsh Cakes, een zoete lekkernij gemaakt van bloem, suiker, rozijnen en boter, zijn populaire traditionele gerechten. Daarnaast staat Wales bekend om zijn lamb cawl, een heerlijke traditionele stoofpot gemaakt van lamsvlees, groenten en kruiden.

Ratingpost

Dit is ook de UK