Verenigd Koninkrijk

Wales: Een land vol legendes

Denbigh Castle in North Wales UK

Is Wales een mythe?

Wales, het land van mythen en legendes, is een mystieke plek die doordrenkt is van oude verhalen. Met zijn prachtige landschap, kastelen en rijke cultuur lijkt Wales bijna op een mythisch koninkrijk dat rechtstreeks uit een sprookje komt.

Drie draken op de vlag

Een van de meest opvallende legendes die verankerd is in de geschiedenis van Wales, is het verhaal van de draak. Volgens de overlevering werd het rode draaksymbool in de vijfde eeuw geïntroduceerd door Myrddin Emrys, beter bekend als Merlijn de tovenaar. Koning Vortigern, die aan het einde van zijn koninkrijk kwam, zag een witte draak met een rode draak vechten. Merlijn verklaarde dat de rode draak de heerschappij van de Saksen symboliseerde, terwijl de witte draak de verdediging van Wales vertegenwoordigde. Na het visioen bouwde Vortigern een vesting op de rode draak, wat leidde tot Wales’ onafhankelijkheid.

Koning Arthur en zijn ridders

Wales is ook nauw verbonden met het legendarische verhaal van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel. Volgens de Arthuriaanse legende werd Arthur geboren in het kasteel van Tintagel in Cornwall, maar zijn ware oorsprong wordt betwist. Sommige bronnen beweren dat hij een prins van Welsh afkomst was en dat zijn hof in Camelot, een mythische plaats, zich ergens in Wales bevond. Het verhaal van Arthur heeft de verbeelding van velen gevangen en zijn legendarische zoektochten en veldslagen zijn nog steeds te vinden in de Welsh folklore.

Magische plekken en feeën

Naast de legendes van Arthur en de draak heeft Wales vele andere magische verhalen te bieden. Het land staat bekend om zijn mooie heuvels, valleien en mysterieuze meren waarvan gezegd wordt dat ze door feeën worden bewoond. Geloof in deze mythische wezens stroomt door de aderen van de Welshmen, en verhalen over feeën die mensen betoveren en oude paden bewaken, zijn nog steeds springlevend. Het verkennen van de betoverende landschappen van Wales kan een onvergetelijke ervaring zijn.

De legendarische gastvrijheid

Niet alleen wordt Wales geassocieerd met oude legendes, maar ook met gastvrijheid. De Welshmen staan bekend om hun warmte en openhartigheid, en ze verwelkomen graag bezoekers in hun land. Of je nu een fan bent van mythen en folklore of gewoon op zoek bent naar een prachtige natuurlijke omgeving om te verkennen, Wales is zeker een bestemming die je moet overwegen.

Ontdek de legendarische wereld van Wales

Wales is een land doordrenkt van mythologische verhalen, waar legendes uit het verleden nog steeds voortleven in het heden. Van de draken op de vlag tot de legendarische Koning Arthur en feeën, deze legendes geven Wales een unieke en betoverende sfeer. Dompel jezelf onder in dit land vol mysterie en ontdek de magie die Wales te bieden heeft!

Ratingpost

Dit is ook de UK