Verenigd Koninkrijk

Britse spookverhalen en geesten

Infrared Foggy Cemetery

1. De Grauwe Dame van Hampton Court Palace

Hampton Court Palace, gelegen aan de oevers van de rivier de Theems, wordt alom beschouwd als een van de meest spookachtige plaatsen in Groot-Brittannië. Een van de bekendste geesten die dit koninklijke paleis bewoont, is de Grauwe Dame. Volgens de legende is dit de geest van de vijfde vrouw van koning Hendrik VIII, Catherine Howard. Ze werd onthoofd vanwege haar vermeende ontrouw aan de koning en wordt nu voortdurend gespot, gekleed in een grijs gewaad.

2. De Spookrijder van Dartmoor

Dartmoor, een uitgestrekt heidegebied in Devon, heeft een reputatie als een plek vol mysterie en dubieuze verhalen. Een van de beroemdste legendes is die van de Spookrijder. Volgens het verhaal verscheen er een geestelijke aan een lokale herbergier en waarschuwde voor een gevaarlijke man die door Dartmoor zou reizen. Sindsdien is het spook van de Spookrijder gezien op de heide, rijdend op een zwarte hengst en gekleed in een zwart gewaad.

3. De Duivel van Jersey

Het Kanaaleiland Jersey heeft een legende over een sinister wezen dat bekendstaat als de Duivel van Jersey. Het verhaal gaat dat een priester werd vervloekt en veranderde in een angstaanjagend beest dat de kust terroriseerde. De Duivel van Jersey wordt vaak afgebeeld als een gigantisch, harig monster met hoorns en vleermuisvleugels. Tot op de dag van vandaag zijn er mensen die claimen dit monster te hebben gezien in de donkere straten van Jersey.

4. De Grijze Man van Ben Macdui

Ben Macdui, de op een na hoogste berg van Schotland, heeft zijn eigen geestachtige bewoner genaamd de Grijze Man. Veel bergbeklimmers hebben gemeld dat ze tijdens hun tochten deze mysterieuze verschijning hebben waargenomen. De Grijze Man wordt beschreven als een lange schaduwachtige figuur die de bergpaden volgt. Sommigen beweren dat hij een waarschuwing is voor naderend gevaar, terwijl anderen beweren dat hij de geest van een verloren bergbeklimmer is.

Het bovennatuurlijke erfgoed van Groot-Brittannië

Deze Britse spookverhalen en geesten zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om het bovennatuurlijke erfgoed van Groot-Brittannië. Het land barst van de oude kastelen, spookachtige landgoederen en mysterieuze locaties waarvan wordt beweerd dat ze worden bewoond door de zielen van de overledenen. Of je nu een scepticus bent of een fervente gelover, het verkennen van deze verhalen biedt een fascinerend inzicht in de rijke folklore en de duistere kant van Groot-Brittannië.

Ratingpost

Dit is ook de UK