Verenigd Koninkrijk

Paleizen en kastelen van het Verenigd Koninkrijk

Buckingham Palace at sunset, London, England

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het bekendste paleis van het Verenigd Koninkrijk en het officiële verblijf van de Britse monarch in Londen. Het paleis staat bekend om de ceremoniële wisseling van de wacht, die dagelijks plaatsvindt en een populaire attractie is voor toeristen. Het indrukwekkende gebouw heeft 775 kamers, waaronder 19 staatskamers, 52 koninklijke en gastenkamers, 188 medewerkerskamers en 78 badkamers.

Windsor Castle

Windsor Castle, gelegen in het graafschap Berkshire, is het oudste en grootste bewoonde kasteel ter wereld. Het dient als officiële residentie van koningin Elizabeth II en is vaak haar favoriete weekendverblijf. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar en beslaat een oppervlakte van bijna 5 hectare. Bezoekers kunnen de prachtige State Apartments, St. George’s Chapel en de Queen Mary’s Dolls’ House bewonderen.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle is gelegen op Castle Rock, een oude vulkanische rots, en domineert de skyline van de prachtige stad Edinburgh in Schotland. Het kasteel heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Schotland. Binnenin het kasteel zijn onder andere de Kroonjuwelen van Schotland en de Stone of Destiny te bewonderen.

Hampton Court Palace

Hampton Court Palace is een voormalig koninklijk paleis gelegen aan de oevers van de rivier de Theems, ten zuidwesten van Londen. Het kasteel staat bekend om zijn prachtige Tudor-architectuur en uitgestrekte tuinen. Hampton Court Palace was de favoriete residentie van koning Henry VIII en heeft vele historische kamers en salons die open zijn voor bezoekers, waaronder de beroemde Great Hall en de King’s Apartments.

Conclusie

Het Verenigd Koninkrijk heeft een schat aan prachtige paleizen en kastelen die getuigen van de rijke geschiedenis van het land. Of het nu Buckingham Palace in Londen is, Windsor Castle in Berkshire, Edinburgh Castle in Schotland of Hampton Court Palace bij Londen, elk van deze paleizen en kastelen is een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en koninklijke pracht en praal.

Ratingpost

Dit is ook de UK