Engeland

Engeland: de tuinen van het groene landschap

Beautiful blooming white and colorful roses in summer English garden after rain

Engeland staat bekend om zijn prachtige groene landschap en adembenemende tuinen. Van weelderige landgoederen tot idyllische cottage-tuinen, dit land biedt een overvloed aan groen en bloemenpracht. Laten we eens een kijkje nemen in enkele van de meest betoverende tuinen die Engeland te bieden heeft.

1. Kew Gardens – Koninklijke Botanische Tuinen

Gelegen in Londen, is Kew Gardens een werelderfgoedlocatie en een van ‘s werelds meest beroemde tuinen. Met meer dan 50.000 verschillende plantensoorten is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. Van exotische bloemen en planten in de Victoriaanse Palm House tot prachtige tuinen zoals de Waterlily House en de Rose Garden, Kew Gardens is een must-visit voor tuinliefhebbers.

2. Sissinghurst Castle Garden

Sissinghurst Castle Garden, gelegen in Kent, is een van de meest romantische en inspirerende tuinen van Engeland. Het werd oorspronkelijk ontworpen door schrijfster Vita Sackville-West en haar echtgenoot Harold Nicolson in 1930. De tuin staat bekend om zijn weelderige bloemenborders, prachtige rozentuinen en charmante doolhofpaden. Vergeet niet om de beroemde White Garden te bezoeken, die is gevuld met witte bloemen en groen, waardoor een serene en rustgevende sfeer ontstaat.

3. Hidcote Manor Garden

Hidcote Manor Garden, gelegen in de Cotswolds, is een van de meest iconische tuinen van Engeland. Het werd gecreëerd door de Amerikaanse tuinier Lawrence Johnston in de vroege 20e eeuw. Deze tuin staat bekend om zijn formele kamers vol met levendige kleuren en prachtige bloemen. Wandelen door de doolhoven van Hidcote is als een reis door een betoverend labyrint van geurige bloemen en artistieke ontwerpen.

4. Rousham House and Garden

Rousham House and Garden, gelegen in Oxfordshire, is een van de meest onderschatte tuinen van Engeland. Het dateert uit de 17e eeuw en is een perfect voorbeeld van een Engelse landschapstuin. Met zijn uitgestrekte gazons, kronkelende paden en verborgen hoekjes, biedt Rousham een serene en rustige plek om te genieten van de natuur. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet en de schoonheid van het Engelse platteland ervaart.

5. Great Dixter House and Garden

Great Dixter House and Garden, gelegen in East Sussex, is een prachtige plek die tuinliefhebbers zeker niet willen missen. Ontworpen door de beroemde Britse tuinier Christopher Lloyd, staat deze tuin bekend om zijn kleurrijke bloemenborders en weelderige beplanting. Van de zomerbloemtuin tot de ommuurde tuin en het long border, Great Dixter is een ware inspiratiebron voor tuinliefhebbers.

Of je nu een fervent tuinier bent of gewoon geniet van de schoonheid van de natuur, de tuinen van Engeland zullen zeker indruk op je maken. Van historische landgoederen tot charmante cottage-tuinen, er is voor elk wat wils. Plan dus een bezoek aan deze betoverende groene oases en laat je betoveren door de prachtige flora van Engeland.

Ratingpost

Dit is ook de UK