Engeland

Engelse humor: van Monty Python tot Mr. Bean

Humorous game

Engeland staat bekend om zijn unieke gevoel voor humor. Het is een humor die vaak wordt beschreven als excentriek, absurd en droog. Enkele van de meest geliefde komische iconen uit Engeland zijn Monty Python en Mr. Bean.

Monty Python

Monty Python is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke komische groepen in de geschiedenis. Met hun revolutionaire televisieserie, “Monty Python’s Flying Circus”, brachten ze in de jaren zestig en zeventig een verfrissende en grensverleggende humor op het scherm.

De leden van Monty Python, waaronder Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin, creëerden sketches die zowel absurdistisch als intellectueel waren. Ze maakten gebruik van woordspelingen, surrealistische elementen en sociale satire om de Britse samenleving op een hilarische manier te bekritiseren.

Mr. Bean

Een andere Engelse humorlegende is Mr. Bean, gespeeld door de briljante komiek Rowan Atkinson. Mr. Bean is een komisch personage dat bekend staat om zijn klunzige en non-verbale humor. De televisieserie, simpelweg genaamd “Mr. Bean”, werd wereldwijd een enorm succes en maakte Atkinson tot een internationale ster.

Mr. Bean is een typisch Engelse antiheld die door zijn onhandige acties en gebrek aan communicatie vaak in absurde situaties belandt. Het personage heeft een eenvoudig en universeel gevoel voor humor, dat mensen van alle nationaliteiten aanspreekt.

Engelse humor in Nederland

De Engelse humor heeft ook zijn weg gevonden naar Nederland. Veel Britse komedieseries en -films hebben een trouwe fanbase in ons land. Denk aan shows zoals “Fawlty Towers” en “Blackadder”, die ook een groot succes zijn geweest onder het Nederlandse publiek.

Daarnaast zijn Monty Python en Mr. Bean ook geliefd in Nederland. Ze hebben een blijvende indruk gemaakt op ons komische landschap en hebben veel Nederlandse comedians geïnspireerd.

Of het nu gaat om de onverschrokken absurditeit van Monty Python of de onhandige charme van Mr. Bean, Engelse humor heeft Nederlanders keer op keer laten lachen. Het is een humor die geen grenzen kent en verschillende generaties blijft vermaken.

Ratingpost

Dit is ook de UK