Engeland

Engelse spookverhalen: van Bloody Mary tot Jack the Ripper

The Headstone Tunnel in Derbshire

Spookverhalen hebben altijd al een fascinerende aantrekkingskracht gehad op mensen over de hele wereld. Engeland is geen uitzondering, en het land heeft een rijke geschiedenis van griezelige vertellingen. Van Bloody Mary tot Jack the Ripper, laten we eens kijken naar enkele bekende Engelse spookverhalen.

1. Bloody Mary: Het verhaal van Bloody Mary is een van de beroemdste spookverhalen in Engeland. Volgens de legende verschijnt Bloody Mary in de spiegel wanneer je haar naam drie keer achter elkaar fluistert. Haar bloederige gezicht en angstaanjagende aanwezigheid hebben menig persoon de stuipen op het lijf gejaagd.

2. Jack the Ripper: Een van de beruchtste seriemoordenaars uit de geschiedenis, Jack the Ripper, zorgt nog steeds voor koude rillingen. In het Victorian Londen van de late 19e eeuw terroriseerde hij de stad door vrouwelijke prostituees op gruwelijke wijze te vermoorden. De identiteit van Jack the Ripper blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

3. The Tower of London: Dit historische monument staat niet alleen bekend om zijn prachtige architectuur, maar ook om zijn spookachtige sfeer. Van onthoofde geesten tot gemartelde zielen, er wordt gezegd dat The Tower of London bevolkt wordt door diverse spookachtige figuren.

4. The Brown Lady of Raynham Hall: Dit spookverhaal draait om het Raynham Hall in Norfolk. Verschillende mensen beweren een geestachtige dame in een bruine jurk te hebben gezien, die bekendstaat als de Brown Lady. Haar aanwezigheid gaat vaak gepaard met een koude wind en is altijd een angstaanjagende ervaring.

5. The Screaming Skull of Bettiscombe Manor: Bettiscombe Manor in Dorset is de thuisbasis van een spookachtige schedel die naar verluidt zijn vroegere eigenaar achtervolgt. Men gelooft dat de schedel elke keer dat het verplaatst wordt, zich verzet met een bloedstollend geschreeuw. Een bovennatuurlijk fenomeen dat al eeuwen de verbeelding prikkelt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele Engelse spookverhalen die door de jaren heen zijn ontstaan. Of je nu een echte spokenjager bent of gewoon geïnteresseerd bent in het bovennatuurlijke, deze verhalen bieden een kijkje in de duistere kant van de Engelse folklore.

Ontdek de griezelige geschiedenis van Engeland en duik in de mysteries van deze angstaanjagende spookverhalen! Pas op, ze zullen je misschien een nachtmerrie bezorgen.

Ratingpost

Dit is ook de UK