Engeland

Engelse sport: van voetbal tot cricket

Multiracial senior male and female friends stacking hands while playing rugby in backyard on weekend

Voetbal

Er is geen sport die Engeland meer in zijn greep houdt dan voetbal. Het is verreweg de populairste sport onder de Engelsen. De Engelse voetbalcompetitie, de Premier League, trekt enorm veel fans uit binnen- en buitenland. Bekende Engelse clubs zoals Manchester United, Liverpool en Arsenal hebben een rijke geschiedenis en een grote schare supporters.

Rugby

Rugby is een andere populaire sport in Engeland. Het land heeft een nationaal rugbyteam dat regelmatig deelneemt aan internationale toernooien, zoals het Six Nations Championship en de Rugby World Cup. Ook de Engelse clubcompetitie, de Premiership Rugby, heeft een grote achterban en wordt enthousiast gevolgd door fans over het hele land.

Cricket

Hoewel cricket in veel andere landen minder populair is, heeft het in Engeland een grote historische en culturele betekenis. Cricket wordt al eeuwenlang gespeeld en wordt beschouwd als een van de nationale sporten. Het Engelse cricketteam behoort tot de top in de wereld en neemt deel aan internationale toernooien zoals de Cricket World Cup.

Tennis

Tennis heeft ook een prominente plaats in de Engelse sportcultuur. Het beroemde Wimbledon, het oudste tennistoernooi ter wereld, is een belangrijk evenement dat jaarlijks in Londen wordt gehouden. Hier komen ‘s werelds beste spelers samen om op het gras van de All England Club te strijden om de prestigieuze titels.

Golf

Golf is een sport die zich de afgelopen eeuwen in Engeland heeft ontwikkeld. Het land heeft verschillende legendarische golfbanen, zoals St Andrews en Royal Birkdale, die internationaal erkend worden. Het Britse Open, een van de vier majortoernooien in het golfspektakel, wordt vaak in Engeland gespeeld en trekt veel publiek.

Ratingpost

Dit is ook de UK