Verenigd Koninkrijk

Het Engelse platteland en de tuinen

England countryside landscape panorama

Ontdek de schoonheid van het Engelse platteland en zijn tuinen

Het Engelse platteland staat bekend om zijn betoverende landschappen, historische landhuizen en prachtige tuinen. Hier vind je enkele van ‘s werelds meest iconische tuinen, die een lust zijn voor het oog en de zintuigen.

Kenmerken van het Engelse platteland

Het Engelse platteland is gevuld met glooiende heuvels, uitgestrekte velden, schilderachtige dorpjes en charmante boerderijen. Het staat ook bekend om zijn vele parken en tuinen, die elk een uniek karakter en schoonheid hebben.

Beroemde Engelse tuinen

De Engelse tuinen zijn wereldberoemd vanwege hun perfectie en de zorgvuldige aandacht voor detail. Enkele van de meest bekende tuinen zijn:

  • Kew Gardens: Gelegen in Londen, biedt Kew Gardens een uitgebreide verzameling flora van over de hele wereld. Het heeft ook indrukwekkende kassen en een boomtopwandeling, waardoor bezoekers een uniek perspectief krijgen op de tuin.
  • Sissinghurst Castle Garden: Dit romantische tuinontwerp in Kent is beroemd om zijn kleurrijke bloembedden, weelderige rozentuinen en de imposante Elizabethaanse toren die uitkijkt over het terrein.
  • Hidcote Manor Garden: Deze tuin in Gloucestershire is een meesterwerk van vormgeving en structuur. Bezoekers kunnen hier genieten van verschillende kamers met elk hun eigen thema en ontwerp.
  • Stourhead: Met zijn pittoreske meer, tempel en neoclassicistische follies, is Stourhead een van de mooiste landschapstuinen in Engeland. Het werd zelfs gebruikt als filmlocatie in verschillende kostuumdrama’s.

Beleef de Engelse tuincultuur

De Engelse tuincultuur is diepgeworteld in de geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van tuinarchitectuur over de hele wereld. Veel tuinen organiseren ook evenementen zoals bloemenshows, tuinbeurzen en open dagen waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige bloemen en planten.

Plan je bezoek

Als je geïnspireerd bent geraakt door de schoonheid van het Engelse platteland en zijn tuinen, plan dan een bezoek en ontdek zelf de prachtige landschappen en de betoverende tuinen die dit land te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook de UK