Noord-Ierland

Noord-Ierland: Een culinaire reis door de provincies

Irish Shepherd's pie with mince meat, mashed potato and cheddar cheese crust.

Provincie Antrim: De smaak van de Noordkust

Provincie Antrim is gezegend met adembenemende kustlijnen en een rijke culinaire traditie. Hier kunt u genieten van het beste van de Ierse zeevruchten, zoals smakelijke oesters, verse garnalen en zeebaars. Vergeet ook niet de iconische Antrim Black Bacon te proeven, een traditioneel gerookt varkensvlees dat elke fijnproever zal bekoren.

Provincie Armagh: Het hart van de appelgaard

Provincie Armagh staat bekend als de boomgaard van Ierland, dus het is geen verrassing dat appels en cider hier in overvloed aanwezig zijn. Breng een bezoek aan een van de lokale ciderboerderijen en proef de prijswinnende Armagh Craft Cider. Verwen uw smaakpapillen ook met andere heerlijke producten zoals appelgelei en -chutney.

Provincie Londonderry: Een festival van smaken

In de bruisende stad Londonderry (ook bekend als Derry) kunt u genieten van een onvergetelijk culinair avontuur. Proef de heerlijke lokale gerechten in gezellige restaurants. Probeer de traditionele Ierse stews en de beroemde Londonderry Soda Bread. Sluit uw maaltijd af met een glas Ierse whisky voor de ultieme gastronomische ervaring.

Provincie Fermanagh: Het paradijs voor fijnproevers

Provincie Fermanagh is een lust voor het oog en de smaakpapillen. Met zijn uitgestrekte meren en glooiende landschappen biedt het de ideale omgeving voor het kweken van lokaal geteelde ingrediënten. Verwen uzelf met smaakvolle kaas, ambachtelijke ijs en heerlijke chocolaatjes die in deze regio worden geproduceerd.

Provincie Down: Een overvloed aan zeevruchten

De kustprovincie Down heeft een overvloed aan verse zeevruchten te bieden. Bezoek de pittoreske vissersdorpjes en geniet van lokale delicatesse zoals krab, mosselen en kokkels. Probeer ook zeker de beroemde “Ulster Fry”, een stevig ontbijt met gebakken ei, spek, worstjes, zwarte pudding en aardappelcakejes – een perfecte start van de dag!

Ratingpost

Dit is ook de UK