Wales

Monumenten en Standbeelden in Wales

Monumenten en Standbeelden in Wales

Monumenten en Standbeelden in Wales

1. Kasteel Caernarfon

Het Kasteel Caernarfon is een indrukwekkend kasteel gelegen in het noorden van Wales. Het is gebouwd in de 13e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Dit monument diende als een militaire vesting tijdens verschillende oorlogen en is tegenwoordig een populaire toeristische attractie.

2. Standbeeld van Owain Glyndŵr

Het standbeeld van Owain Glyndŵr is een eerbetoon aan een belangrijke figuur in de Welshe geschiedenis. Owain Glyndŵr was een prins die in de 15e eeuw een opstand leidde tegen de Engelse overheersing. Het standbeeld, gelegen in Machynlleth, herdenkt zijn leiderschap en strijd voor onafhankelijkheid.

3. Nationaal Oorlogsmonument Wales

Het Nationaal Oorlogsmonument Wales is gelegen in Cardiff en herdenkt de Welshe slachtoffers van oorlogen en conflicten. Het monument bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een herdenkingsmuur en een cenotaaf. Het is een belangrijke plek om eer te betuigen aan zij die hun leven hebben gegeven voor hun land.

4. Standbeeld van Llywelyn ap Gruffydd

Het standbeeld van Llywelyn ap Gruffydd, ook wel bekend als Llywelyn the Last, staat in Conwy. Llywelyn ap Gruffydd was de laatste onafhankelijke prins van Wales voordat de Engelse overheersing begon. Het standbeeld eert zijn rol in de Welshe geschiedenis en zijn verzet tegen invasies.

5. Standbeeld van Henry Richard

Het standbeeld van Henry Richard bevindt zich in Tregaron en herdenkt het leven en werk van deze Welshe politicus. Henry Richard was een prominent figuur in de 19e eeuw en stond bekend om zijn inzet voor vrede en ontwapening. Het standbeeld is een eerbetoon aan zijn diplomatieke bijdragen.


Ratingpost

Dit is ook de UK