Engeland

Engelse iconen: van de Big Ben tot de Queen

Big Ben and Westminster Bridge

Engelse iconen: van de Big Ben tot de Queen

Engeland, een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur, heeft talloze iconen die de harten van mensen over de hele wereld hebben veroverd. Van de beroemde Big Ben tot de majestueuze Queen, laten we eens kijken naar enkele van de meest iconische symbolen van Engeland.

1. De Big Ben (De Grote Klok)

Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder een glimp op te vangen van de indrukwekkende Big Ben. Deze gigantische klok, gelegen aan de noordkant van het Palace of Westminster, is uitgegroeid tot een symbool van de Engelse hoofdstad. Oorspronkelijk werd de naam “Big Ben” alleen gebruikt voor de klok zelf, maar nu wordt het vaak gebruikt om te verwijzen naar de hele Elizabeth Tower.

2. De Tower Bridge (De Towerbrug)

Een andere bezienswaardigheid die niet over het hoofd kan worden gezien, is de Tower Bridge. Deze majestueuze brug ligt over de rivier de Theems en wordt beschouwd als een van de meest bekende bruggen ter wereld. Wat deze brug zo bijzonder maakt, is de indrukwekkende architectuur die doet denken aan middeleeuwse kastelen.

3. Stonehenge

Een mysterieus en intrigerend symbool van Engeland is Stonehenge. Deze prehistorische stenen cirkel is een UNESCO-werelderfgoed en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Hoewel de exacte betekenis en functie van Stonehenge nog steeds een raadsel zijn, is het een plek vol geschiedenis en fascinatie.

4. De Queen (De Koningin)

Geen lijst van Engelse iconen zou compleet zijn zonder de Queen. Elizabeth II, die al meer dan 69 jaar op de troon zit, is het symbool van het Verenigd Koninkrijk en het Britse Gemenebest. Haar elegante stijl, onwrikbare toewijding aan haar land en haar iconische handtas hebben haar tot een wereldwijd erkend icoon gemaakt.

5. Buckingham Palace

Het majestueuze Buckingham Palace, de residentie van de Britse monarch in Londen, is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld. Met zijn imposante gevel en de ceremoniële wisseling van de wacht is dit paleis een symbool van koninklijke pracht en praal.

Of je nu een geschiedenisfanaat bent, een liefhebber van architectuur of gewoon geïnteresseerd in de Engelse cultuur, deze iconen zullen zeker indruk op je maken. Van de statige Big Ben tot de charismatische Queen, Engeland heeft een schat aan iconische symbolen die de tand des tijds hebben doorstaan.

Ratingpost

Dit is ook de UK