Verenigd Koninkrijk

Het Britse volkslied en nationale symbolen

Union Jack flags hang in Central London in preperation for the royal wedding

Het volkslied – “God Save the Queen”

Het volkslied van het Verenigd Koninkrijk is “God Save the Queen” (God behoede de Koningin). Het lied wordt ook gebruikt in andere landen binnen het Gemenebest van Naties wanneer de Britse monarch aanwezig is. Traditioneel wordt alleen het eerste couplet gezongen, hoewel het lied in totaal zes coupletten heeft.

Het nationale embleem – de Union Jack

Het nationale embleem van het Verenigd Koninkrijk is de Union Jack. Deze vlag combineert de vlaggen van Engeland, Schotland en Ierland. Het rode kruis van Sint-Joris vertegenwoordigt Engeland, het witte kruis van Sint-Andreas vertegenwoordigt Schotland en het rode kruis van Sint-Patrick vertegenwoordigt Ierland.

Het nationale dier – de leeuw

De leeuw is het nationale dier van het Verenigd Koninkrijk. Hij komt voor op het wapenschild van zowel Engeland als Schotland. De leeuw symboliseert moed, kracht en trots.

Het nationale bloem – de roos

De roos is de nationale bloem van Engeland. Het is ook deel van het embleem van het Verenigd Koninkrijk. De witte roos van York en de rode roos van Lancaster zijn historische symbolen van de rivaliteit tussen de Engelse adel.

Ratingpost

Dit is ook de UK